Opsætning af Minecraft server på Synology

4

At køre en Minecraft server, kræver ikke nogen speciel NAS fra Synology. Næsten alle NAS fra Synology kan, dog varierer det meget, hvor mange brugere du kan have forbundet af gangen.

Minecraft kræver generelt ikke meget CPU, kun når man forbinder første gang og din verden skal genereres. Til gengæld bruger det en del RAM. Hvor mange folk du præcist kan have online på din server samtidig, må du prøve dig frem til. Som et udgangspunkt vil et bud være 2-4 spillere på en lille NAS og 10-15 ved en størrer NAS, som f.eks. Synology DS 412+.

Guiden er baseret på Minecraft-pakken herfra:http://pcloadletter.co.uk/2012/01/11/minecraft-package-for-synology/

1. Opret en ny delt mappe (shared folder) som hedder ‘public’.

(Læs guiden til hvordan du opretter delte mapper her.)

2. Gå ind på http://www.oracle.com/technetwork/java/embedded/downloads/javase/index.html og find den rigtige pakke af Java Version 6. Her skal du vide om din Synology har en x86 Arm eller en PPC processor. (Hvis du ikke ved det, kan du finde ud af det her: http://forum.synology.com/wiki/index.php/What_kind_of_CPU_does_my_NAS_have)

3. Flyt den downloadede Java-pakke over i mappen ‘public’.

4. Inde på DSM (i browseren) skal du nu åbne ‘Pakkecenter’.

oversigtsynology

5. Tryk på ‘Indstillinger’. Vælg nu ‘Pakkekilder’.

6. Tryk på ‘Tilføj’.

7. Tilføj pakke-kilden (Package Source) http://packages.pcloadletter.co.uk og giv den et navn. (du bestemmer selv hvad den skal hedde). Bekræft ved at trykke ‘OK’.

8. Du kan nu finde pakkerne, under kategorien ‘Andre kilder’.

8. Installer Java-pakken (installeren skal bruge filen der ligger i ‘public’ mappen, derfor flyttede vi den tidligere).

9. Installer Minecraft pakken.

Så snart du har installeret Minecraft pakken, kører serveren. Du kan nu forbinde til serveren ved at taste din IP adresse. Du kan også forbinde til den udefra. Det kræver dog at du indtaster din globale IP eller dit domæne, og at du har port 25565 TCP forwarded.

10. Du kan eventuel bruge CraftBukkit pakken i stedet for Minecraft pakken. Du bør dog undgå at de to pakker kører samtidig, da det kan skabe noget forvirring for folk der forbinder til din server. Da det er forskelligt om de lander i Minecraft-verdenen, eller CraftBukkit-verdenen, når de forbinder.

4 KOMMENTARER

    • Hej Lars.
      Der må vi melde pas, vi spiller ikke Minecraft. Vi laver kun opsætningen, fordi vi synes det er sjovt at se hvilke muligheder de forskellige produkter har :-).

  1. Hejsa..
    Er det muligt, at I kan lave en updateret version af denne gennemgang.. Jeg kan nemlig slet ikke få, Minecraft Serveren til at fungere overhovedet. Jeg kan installere det hele og gøre, som beskrevet.. Men den vil slet ikke connecte til serveren, pga af old version.. men jeg har sikret at det er samme version 1.10.

    Desuden hvordan kommer man ind og skriver kommandoer, f.eks. som ændring af vejr osv. ?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here