Gendannelse af iPhone, iPad & iPod

3

Gendan din iPhone, iPad eller iPod

Er der nogle programmer eller lignende som er holdt op med at fungere? Der eksempelvis crasher hver eneste gang du åbner programmet, og du har prøvet alt fra at genstarte enheden til at slette og geninstallere programmet, men uden held!

Så er den eneste løsning somregel at lave en komplet gendannelse af din iPhone eller iPad.

At gendanne sin iPhone eksempelvis, betyder at man gendanner den til fabriksindstillingerne, så den praktisk talt bliver ligesom da du pakkede den ud af æsken.

Rigtig mange begår den fejl, at når de gendanner deres enhed, så tager de en sikkerhedskopi først, inden de går igang. Hvorefter når de så har gendannet deres iPhone eller skal til det, så vælger de punktet ‘Gendan iPhone fra tidligere sikkerhedskopi’. Så bliver HELE den gamle sikkerhedskopi ført tilbage til din iPhone,  hvilket også er super smart – Hvis den da ikke havde haft en software fejl. Problemet er nemlig, at hvis det er en software fejl, og man laver en sikkerhedskopiering – Så sikkerhedskopierer den også fejlen. Det betyder at hvis du gendanner til sikkerhedskopien, så vil fejlen blot opstå igen.

Derfor har Macweb.dk lavet denne guide, til hvordan du hurtigt og nemt får gendannet hele din iPhone uden at miste mere end højest nødvendigt.

Inden du går igang, så sørg som det første for at få lagt alt dit musik samt dine billeder fra din iPhone, iPad eller iPod over på din computer. Alle dine Apps er det mindste problem, da de er tilknyttet dit Apple ID, og kan hentes under App Store igen senere, gratis selvfølgelig.

For at undgå at miste alle ens kontakter og kalender aftaler, er det vigtigt at iCloud er aktiveret.

Følg disse trin for at sikre dig at iCloud er aktiveret.

1. Klik på Indstillinger.

2. Vælg iCloud.

3. Vær sikker på at du er logget ind med dit Apple ID (Hvis ikke, så log ind).

4. Sørg for at alting er aktiveret som på billedet (Som minimum Kalendere og Kontakter).

icloud-gendan-iphone

5. Lad iPhone ligge i et par minutter, så den kan nå at synkronisere det hele.

6. Log ind på www.iCloud.com med dit Apple ID, og tjek om dine kalenderaftaler samt kontakter er blevet overført korrekt.

Når dette er gjort, er du nu klar til at gendanne din enhed. Det smarte ved iCloud er, at den nu opbevarer alle dine kalender aftaler samt kontakter fra telefonbogen oppe i ‘skyen’. Det betyder at når du har gendannet din enhed, så er det faktisk kun Apps, musik samt billederne du skal bekymre dig om at få tilbage igen.

Det er nu tid til at gendanne din iPhone.

Følg trinene i kronologisk rækkefølge for at gendanne din iPhone. 

1. Tilslut din iPhone til computeren.

2. Åben iTunes.

3. I venstre side får du nu et nyt punkt der hedder ‘Enheder’ hvor du kan se din iPhone.

4. Klik på din iPhone.

5. Under Resume skal du nu klikke på knappen ‘Gendan’.

gendan-iphone

6. Klik på Sikkerhedskopier. (Hvorfor? Når jeg tidligere har skrevet at fejlen er i sikkerhedskopien – Better safe than sorry!).

sikkerhedskopi-gendan-iphone

7. Vent mens processen gennemføres.

8. Tillykke, din iPhone er nu blevet gendannet til fabriksindstillingerne!

3 KOMMENTARER

  1. Jeg forsøger at gendanne en iphone jeg har lånt på min mac via itunes.
    Menuen ovre i venstre side med blandt “butik, “enheder”, “fælles” og de øvrige ting, kommer ikke frem når jeg klikker på mit itunes. Ikonerne med “hjem” (huset” osv. er også fraværende). Mobilen kommer fint frem i Iphoto så det handler mao alene om den opsætning, som mit itunes åbenbart lige har fanget. Kan jeg evt. skrive på en mail og vedhæfte et par screen-shots? Mvh og på forhånd tak, Flemming Hvidesten

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here