Backup af iPhone og iPad med iCloud

0

Det er nemmere end nogensinde at foretage backup af sin iPhone eller iPad. Med iCloud sørger Apple for at du altid har en komplet sikkerhedskopi af hele din telefon eller iPad.

Når man opretter et Apple ID, så får man 5 GB gratis lagringsplads af Apple til iCloud. Hvis man har behov for mere plads, så kan man for kun 7 kr i måneden få 50 GB, hvilket man må sige er en pris der er til at betale sig fra. Man har mulighed for at få helt op til 1 TB plads i skyen hos Apple, så lyder prisen dog på 69 kr i måneden.

Når du har aktiveret iCloud-sikkerhedskopi, så vil din iPhone eller iPad automatisk blive sikkerhedskopieret hver eneste gang den er låst, tilsluttet en strømforsyning og er logget på et Wi-Fi netværk.

Flg. ting vil blive gemt i din iCloud sikkerhedskopi

 • Dine billeder og videoer
 • Alle indstillinger på din iPhone eller iPad
 • Alle dine apps som er installeret når sikkerhedskopien foretages
 • Din organisering af apps – Eksempelvis din opdeling af dem i mapper
 • Din købsoversigt for musik, film, apps mm.
 • iMessage, SMS og MMS beskeder

Kort sagt er dine data mere eller mindre sikret hvis du husker at aktivere iCloud-sikkerhedskopi.

Du skal være opmærksom på at din kalender, kontakter, noter og Safari bogmærker ikke sikkerhedskopieres automatisk. Disse emner skal man selv huske at aktivere under iCloud.

Følg disse trin for at aktivere iCloud-sikkerhedskopi, og derved altid have backup af din iPhone eller iPad

 1. Åben Indstillinger
 2. Rul ned og åben ‘iCloud
 3. Hvis du ikke allerede er logget ind, så log ind med dit Apple ID. Når du er logget ind skulle din skærm gerne se nogenlunde sådan her udiCloud-indstillinger
 4. Vælg ‘Sikkerhedskopi’
 5. Aktiver ‘iCloud-sikkerhedskopi’iCloud-sikkerhedskopi-iphone-ipad
 6. Tryk på ‘Sikkerhedskopier nu’ for at foretage din første sikkerhedskopiiCloud-sikkerhedskopi-backup-af-iPhone-iPad-2

Når sikkerhedskopien er færdig, så kan du gå tilbage til siden før (iCloud) også vælge ‘Lagringsplads’. Herinde kan du se hvor meget plads du har i alt, og hvor meget du har tilbage. Det er også herinde du kan tilkøbe ekstra iCloud plads ved at vælge ‘Skift aftale om plads’.

Hvis du vælger ‘Lagringsplads’ derinde, så kan du se de forskellige sikkerhedskopier du har gemt i iCloud. Hvis du trykker på en af dem, kan du se den specifikke dato for hvornår kopien er foretaget, samt slette sikkerhedskopien hvis man ønsker dette. Husk altid at checke disse oplysninger, hvis du f.eks. skifter telefon eller sender den til reparation. Så du er sikker på at du har den nyeste backup, og derved ikke mister din data.

God fornøjelse med det!

Så er der ikke nogen undskyldning længere, for ikke altid at have en backup af endten sin iPhone eller iPad. Det er lykkedes Apple at automatisere hele processen for dig.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here