First look: OS X Yosemite BETA

0

Apple har udgivet en beta-version af deres nye OS X Yosemite, som en million brugere har fået lov til at teste. Beta-versionen indeholder ikke samtlige funktioner, men vi vil nu give dig en lille rundtur i det nye styresystem og løfte sløret for noget af det du kan vente dig!

Det nye styresystem har fået en ansigtsløftning, og er nu langt mere grafisk at se på så det minder om iOS 7. Historisk set har computerindustrien forsøgt at designe styresystemernes interface, så de minder om fysiske ting, som nye computerbrugere kender i forvejen. Det har vi bl.a. set med ting som skrivebord og papirkurv. I dag er folk så vante til computere, at interfacet ikke behøver ligne noget, de kender i forvejen. Det er derfor, at Apple og Microsoft bevæger sig mere og mere i retning af rene grafiske udtryk.

Meddelescenteret er blevet redesignet og har fået nyt interface, så det nu har stort set de samme funktioner som på iPhone og iPad; det indeholder nu bla. to faner, vejrudsigt og kalenderoverblik. Og nej, beta-versionen er ikke helt skarp med oversættelserne.

Mac og i-enheder vil altså komme til at ligne hinanden mere på den grafiske side, men ud over det, vil de også i fremtiden have en endnu større integration. Mange af disse funktioner er desværre ikke tilgængelige i beta-versionen, men noget af det man kan glæde sig til er Instant-hotspot og at kunne ringe fra sin Mac via en iPhone.

En af de bedste funktioner ved det nye OS X er, at diktering bliver tilgængelig på dansk! Det betyder, at din Mac kan skrive den tekst du dikterer for den. Der har været masser af tredjepartsprogrammer der i tidens løb har forsøgt sig med denne funktion, men Apples diktering udmærker sig ved, at den fungerer overraskende godt! Selvfølgelig sniger der sig fejl ind, men taler man bare nogenlunde tydeligt, så fanger den og skriver langt de fleste sætninger og ord korrekt. Selv længere ord som ’dinosaur’, ’bordben’ og ’højttaler’, klarer den uden problemer.

Apple udgiver angiveligt styresystemet til efteråret, og der er da også en del fejl i beta-versionen. Specielt stabiliteten er der problemer med. Aldrig har jeg oplevet et OS X, der er så ustabilt som betaversionen af Yosemite. Jeg har dog en meget klar forventning om, at det vil blive forbedret inden udgivelsen.

Heller ikke alle oversættelser sidder lige i skabet endnu. Nogle steder er teksterne skrevet på dansk, andre steder på engelsk. Og nogle gange en blanding. – Men sådan er det vel med beta-versioner!

Er der noget, du gerne vil se eller høre mere om? Skriv en kommentar!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here